Με ΧΑΡΑ και οικολογικά

Οκτώ καταστήματα έχουν τα Σούπερ Μάρκετ Χαρά στη Χίο και το αγαπημένο σλόγκαν της εταιρίας όλα αυτά τα χρόνια είναι το «Με Χαρά ψωνίζεις γιατί κερδίζεις». Από αυτόν το μήνα, εκτός από το κέρδος, οι πελάτες των καταστημάτων Χαρά θα έχουν κι άλλο ένα όφελος, την ικανοποίηση ότι βάζουν το λιθαράκι τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

Για το 2011 τα σούπερ μάρκετ Χαρά «τρέχουν» ένα πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης. Όπως εξήγησε ο Δ. Γιαννούμης «θα κινηθούμε σε διάφορους άξονες που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε».

Οι ενέργειες από το ΧΑΡΑ έχουν τους έξης άξονες:
-Ανακύκλωση σε τηγανόλαδο, μπαταρίες, λαμπτήρες και ηλεκτρικές ηλεκτρονικές συσκευές. Ήδη έχουν υπογραφεί συμβάσεις με εταιρείες και όλα τα είδη προς ανακύκλωση θα φεύγουν εκτός Χίου
-Σακούλα πολλαπλών χρήσεων προωθούν το επόμενο διάστημα στα καταστήματά τους, με στόχο να αποτρέψουν τους καταναλωτές από τη χρήση των πλαστικών.
-Yιοθεσία πάρκου στο Βαρβάσι. Ήδη έχει ζητηθεί από το Δήμο η παραχώρηση του πάρκου έτσι ώστε να καθαριστεί, να συντηρηθεί η παιδική Χαρά κλπ. Πρόκειται για το πάρκο κοντά στις εργατικές κατοικίες στο Βαρβάσι.
-Χορηγός και τροφοδότης. Οποιαδήποτε οργάνωση ή εθελοντικός σύλλογος, πρόσκοποι, οδηγοί, μαθητές κλπ προβαίνουν σε εκστρατείες καθαρισμών, τα σουπερ μάρκετ Χαρά θα είναι χορηγοί για την προσφορά ενός σνακ ή δεκατιανού
στους συμμετέχοντες. Σχετικά ενημερωτικά έντυπα έχουν σταλεί στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
-Τέλος, σε μια προσπάθεια περιβαλλοντικής ευαισθησίας αλλά και οικονομίας έχουν τοποθετηθεί τζάμια στους καταψύκτες για εξοικονόμηση
ενέργειας και προωθείται η αντικατάσταση των λαμπών των καταστημάτων.
Στην προσπάθεια, όπως είπε ο κ. Γιαννούμης, συμμετέχουν και τα 8 καταστήματα με ζητούμενο «όχι να δοθεί έμφαση πως το ΧΑΡΑ κάνει ανακύκλωση, αλλά θέλουμε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος».

(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Ο Πολίτης")

Genesis Software - Χίος